Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2017

Kundasang Sabah

Day 2

26 Feb 2017 (Ahad)

1.  MiSi MeNCaRi GuNuNg KiNaBaLu

6.15 pagi...selesai solat subuh kami terus bersiap-siap untuk check-out bilik dan jalan-jalan di sekitar kundasang. Sebenarnya kalau hampa semua baca entri persiapan yang aku buat untuk ke sabah mesti hampa akan gelak sebab aku dah siap buat jadual sepanjang berada di sabah tapi tak sempat nak follow. Maklumlah masa ni hati tengah kecamuk...mana taknya dapat berita mak aku kemalangan di kampung. Mujur ada adik aku lagi sorang boleh balik tengok mak.



Lepas je check-out bilik kami terus dengan misi mencari Gunung Kinabalu untuk bergambar. Awal pagi kabus agak tebal mungkin sebab hujan lebat semalam. Di sekitar chalet tiada kelibat Gunung Kinabalu yang kelihatan. Jadi kami ambik keputusan keluar mencari Gunung Kinabalu.


Cantik kan...terasa macam kat oversea pulak...hehehe...Keluar je daripada Mount Kinabalu Heritage kami sempat bergambar di depan masjid. 

Aku ajak Mr.D ke Kinabalu Pine Resort iaitu tempat yang kami teringin nak meng…

Melancong ke Kundasang Sabah

Bismillah.....

Assalammualaikum pembaca blog sekalian!

Entry kali ini memaparkan percutian aku dan Mr.D ke Kundasang, Sabah. Short Vocay je...3 hari 2 malam... jadi la kan daripada tak dapat langsung....

Jom layan apa ada di Kundasang...


Day 1


25 Feb 2017 (Sabtu)

Kami tiba di Kota Kinabalu International Airport lebih kurang pada pukul 1.15 petang. Sampai je di sana kami terus mendapatkan kereta sewa yang ditempah sebelum ini menerusi kereta sewa sahabat. Kereta myvi auto warna hitam menjadi pilihan kami dengan kadar bayaran sebanyak RM 100 untuk sehari. First tempat yang dituju adalah tempat makan....of course! time tengahari kot perut dah berkeroncong bagai....so, tempat makan yang berdekatan dan agak fofular adalah Anjung Perdana di Tanjung Aru. kedai makan ni hanya terletak di belakang Airport KK sahaja.

Terdapat banyak kedai makan kat dalam tu...yang popular adalah kelapa bakar dan kepak ayam bakar disini. kedai menghadap pantai dan laut. Oleh sebab masa tu tengahari dan sabah agak…