Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2016

Boarder Kiut Miut dari Meinlilapark

Assalammualaikum....Hai...Holla....

Di entri ke-5 pula aku nak share dengan korang boarder yang comel dari meinlilapark.blogspot.com

Jom layan....


















Comel kannn....dia buat sendiri ni siap bagi free lagi. korang nak ambik la....kalau nak lagi banyak pergi ke blog dia sendiri...ok daa...bye!



Fluffy jumpa pakar kucing

Assalammualaikum....hai! bertemu lagi di entry yang ke-4

Sambungan kisah fluffy...

Balik dari kampung...keadaan fluffy bertambah buruk...makan minum pun dah taknak...

13 julai 2016....kami bawa fluffy ke veterinar yang sama sekali lagi...lepas diperiksa, fluffy diberi ubat sakit saraf yang baru restok.


18 julai 2016.... kami bawa fluffy ke veterinar KKB untuk ke sekian kalinya....kali ni doc kat veterinar suruh rujuk en.izzat di taman seruling. Kami terus ke rumah en.izzat yang terletak tidak jauh dari pusat veterinar. kebetulan, pada hari tersebut luka fluffy pecah di kawasan lain pulak.

Sampai je kat rumah en.izzat, terus kami bagi penerangan keadaan kesihatan fluffy. Sebenarnya en.izzat agak gerun tengok fluffy masa tu..yela, dah ler hitam melegam, mata kuning cam mata boya pulak tu...HIKHIK....Opss....terkutuk anak mummy pulak..

En.izzat periksa seluruh badan fluffy tiada tanda-tanda sakit saraf sebab ada tindak balas pada saraf fluffy....masa tu kami rasa agak lega mungkin ada ha…

Fluffy Sakit Saraf

Assalammualaikum....bertemu lagi di entry aku yang ke-3 HIHIHI....

Kali ni aku nak story pasal kucing aku yang jatuh sakit secara tiba-tiba.. Kisah ni dah berlaku 3-4 bulan yang lepas, tapi aku tetap nak cerita jugak sebab tak banyak maklumat mengenai kucing yang sakit kat google. Manalah tau..kot-kot aku dapat membantu pencinta kucing mendapatkan maklumat, tak dapat tolong banyak tolong sikit-sikit pun jadi la kan...EHEEEE...

Al-kisahnya bermula masa bulan puasa hari tu...masa tu lagi 2 minggu nak raya...


12 jun 2016....fluffy balik dalam keadaan luka di belakang. kami syak dia bergaduh dengan kucing lain. Biasala...kucing jantan yang dah mula remaja ni kan..gaduh berebut awekkk ler tue...HMMMMM...

beberapa hari sejak luka, dia selalu termenung, nampak macam kemurungan, kurang bermain, hilang selera makan..masa ni kami dah syak ada sesuatu yang tak kena pada fluffy..sesuatu yang bukan hanya luka sahaja. Sebabnya lepas beberapa hari luka tu dah tertutup dan nampak macam dah lega. Jadi…

My Small Laundry Project

Assalammualaikum.....bertemu lagi di entri kedua...


kali ni aku nak story pasal projek baru aku kat rumah..Projek la sangatttt HEHEHE... ceritanya bermula bila aku rasa semak betul dengan ampaian dan mesin basuh yang duduk dekat dapur rumah aku tu...bukan apa, kat situ la nak memasak, kat situ la nak membasuh... kadang-kadang sabun basuh baju pun diletaknya kat atas table top dapur tu...tak ke rimas jadinya tuuu...haishhh *sigh*


Keadaan bertambah teruk bila ada tetamu yang datang, sempit jadinya ruang yang ada bila ampaian dan mesin basuh tertonggok kat situ...hmmmm nak tambah rumah kos tinggi pulak...malas nak terikat dengan komitmen kewangan...tunggu la dulu..nak tambah nanti biar buat betul-betul supaya berbaloi dengan kos yang dikeluarkan tu...iye dakkkk iheeee.....masa yang ada ni kita guna untuk servey dan berangan-angan dulu nak buat pattern yang macam mana nanti..eh, maaf terbebel panjang pulak...


Jom ikuti perjalan aku membuat projek laundry yang sekangkang kera tu dengan ber…

Penulisan Pertama Aku Sebagai Blogger

Assalammualaikum....salam mesra...salam perkenalan....

Hari ni merupakan hari pertama aku cuba belajar menulis blog... berbekalkan semangat jitu dan persaingan sihat dengan en.suami, aku akan terus cuba menjadi seorang blogger! ecewaaahhhh semangat tu penting kahkahkah...

Mohon tunjuk ajar ye....aku pun nak share jugak apa yang aku tau kat sini supaya kita semua boleh berkongsi ilmu yang ada. Bak kata Omputih.. Sharing is caring gitewww....

Rupa-rupanya bukan mudah nak buat blog ni kan...banyak jugak onak duri ranjau yang terpaksa ditempuhi.........al-maklum la umur dah makin meningkat tinggi baru nak belajar buat semua ni huhuhu

Sekarang, aku belajar menulis dulu...next entry aku belajar perkemaskan lagi blog aku. Semoga cita-cita aku untuk jadi penulis blog dipermudahkan Allah S.W.T....Aminnn

Rasanya dah cukup kot bebelan aku untuk permulaan entry ni...nanti kang bosan pulak kawan-kawan baru aku ni baca...eh, ada ke orang baca nih...hihihi apapun, kepada yang sudi membaca terima kas…